Søk etter turer og aktiviteter

Vis avansert søk

Påmelding

Fakta

Turdatoer
03.05.2013 - 05.05.2013 (Ole Kristian Askeland og Lars Robert Hole)

Merk at datoen for denne turen er passert!

Terreng
Kupert
Vanskelighetsgrad
Krevende
Passer for
Voksne

Folgefonna på langs i alternativ trasé

208
(Fellestur) Bli med på turen som vant konkurransen "Årets turforslag 2010" i Bergen Turlag. Turen er spekket med gode opplevelser som blant annet involverer vårskitur i nasjonalparkområder, overnatting på selvbetjent turlagshytte, overnatting i "gamlastove", grilling av geitekje og traktortransport.

Oppmøtested: Bergen busstasjon, perrong M.

Oppmøtetid: Kl 07.00.

Turbeskrivelse:

Fredag 3. mai: Avreise med egen minibuss fra Bergen til Folgefonna sommarskisenter. Derfra over nordre fonna ned til Kvinadalsvatnet og videre til søndre fonna og til Fonnabu. Turen er i overkant av 20 km og har nesten 1000 meter stigning. Dette er en lang dag på ski.


Folgefonna på langs i ny trasè. Foto fra tilsvarense tur i 2002.

Lørdag 4. mai: Etter inntak av frokost på Fonnabu setter vi kursen rett sør over breen mot Borgjo og ned til Sætredalen, Vetrhusstølen og Eikemo. Overnatting i "Gamlastova" på Eikemo og grilling av geitekje. Les mer om Eikemo her.


Grilling sv geitekje på Eikemo gir en perfekt avslutning på turen!

Søndag 5. mai: Fin skogstur med utsikt over Langfoss ved Åkrafjorden. Kaffebål ved jaktstue i skogen ovenfor Eikemo. Transport til fjorden med traktor og båt over til Viskjer og RV 134.

Hjemreise:  Kl 14.11 fra Viskjer til Ølen og videre til Bergen. I Bergen kl 20.50.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Alt er dekket av turopplegget, men deltagere må selv ta med niste til fredag.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet.

Pris: Kr. 2980,- for medlemmer, 3570,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, transport i egen minibuss Bergen - Folgefonna, overnatting og mat Fonnabu, overnatting og mat Eikemo, samt traktortransport og båt over fjorden. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Returreise kommer i tillegg.  

Kart: Turkart: ”Folgefonna” 1: 50 000. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer. Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen Turlag på telefon 55335810 eller e-post: post@bergen-turlag.no